Tidligere nevnte jeg at jeg skulle komme med et nytt innlegg om misfarging av tenner og behandlingsalternativer for misfarging som ligger over tannemaljen.

Tannbleking kan utføres på to forskjellige måter:

1.Laser bleking eller bleking som gjøres hos tannlegen i klinikken

Første fordelen med det er at man kan få resultat med en gang, altså samme dag når behandling er ferdig. Andre fordelen er at du får et godt og sikkert resultat. Dessuten har tannleger mer kunnskap om tannbleking og har de viktige kunnskaper om prosessen.

Ulempen er prisen. Tannbleking tar ca. 2 timer, og siden det er en lang prosess som fører til et godt resultat er det dyrt. En annen ulempe er at under prosessen blir man utsatt for laser som er skadelig for tannemaljen, så det anbefales at du utfører tannbleking hos tannlegen kun to ganger i livet.

2. Blekemiddel og hjemmebleking

Fordelen er at det er billigere enn laser bleking hos tannlegen. Andre fordel er at du styrer selv behandlingstiden avhengig av ønsket sluttresultat. En annen fordel er at du kan utføre prosessen opptil fem ganger i livet.

Ulempene er at det tar lenger tid til resultatet syntes siden blekemiddelet må brukes flere ganger for å få et bra resultat. Dessuten er det ubehagelig for enkelte, avhengig av hvilken type blekemiddel man bruker.

Resultatet er forskjellig fra person til person, avhengig av bruk av fargerikt drikke. Man må som regel kutte ned bruken av fargerikt drikke i perioden man bleker tennene.

Jeg foreslår alltid til mine pasienter at man bør utføre en undersøkelse med tannrens og fjerning av tannstein før blekingsprosessen utføres for få et best mulig resultat. Om man skal få fylling eller kroner, så er det bedre å utføre bleking først og få den ønskede fargen og senere kan man gjøre andre behandlinger siden materialer ikke kan blekes.

Del: